Workshops

HSP in balans verzorgt in 2022 weer de volgende workshops. Data worden nog bekend gemaakt.

  • Workshop emotieregulatie met behulp van EFT
  • Workshop: de innerlijke criticus ontmaskerd
  • Workshop: effectieve ontspanningsoefeningen om in balans te blijven

 

IMG_0216 [1655089]

Workshop emotieregulatie met behulp van EFT

EFT is de afkorting van Emtional Freedom Techniques en is zeer effectief bij angst, stress en boosheid. Het neutraliseert de emoties in een korte tijd en geeft soms ook verrassende inzichten die de reactie in een nieuw perspectief plaatsen. Resultaat is dat je snel meer rust ervaart en weer in balans bent.

Het is een praktisch zelfhulpmiddel, die je makkelijk thuis kunt gaan toepassen. EFT is een integratie van al langer beproefde behandelmethodieken als NLP, mindfulness, acupressuur en EMDR.

In deze training leer je basisprincipes van EFT; het kloppen op meridiaanpunten, het focussen op de emotie en de 9-gamut-procedure.

 

Workshop: de innerlijke criticus ontmaskerd

De innerlijke criticus is de stem van zelftwijfel, de stem in je die zegt: je bent hier nog niet klaar voor, dit is prutswerk, anderen zijn veel beter, je bent te dik etc . Iedereen heeft zo haar eigen bandje in haar hoofd. We hebben dan de neiging ons te verzetten tegen die stem of ermee in discussie te gaan . Maar dat werkt niet. Daar wordt zijn macht alleen maar groter door.

Een belangrijk aspect van deze training is de stem van de innerlijke criticus te herkennen en zijn onderliggende angst te begrijpen. Pas dan kunnen we hem zijn macht ontnemen.

We werken in deze training onder andere met een geleide meditatie en creatieve opdrachten.

 

Workshop: effectieve ontspanningsoefeningen om in balans te blijven

In deze training leer je een aantal praktische ontspanningstechnieken die je overprikkeling snel kunnen neutraliseren. Zo krijg je methodes om de nieren en bijnieren (die het stresshormoon cortisol aanmaken) te ontspannen. Hierbij gebruiken we onder andere technieken vanuit de healing toa, reflextherapie en hartcoherentie.