Coaching en therapie

in mijn praktijk aan het Oorsprongpark in Utrecht

 IMG_0276 [5190898] (2)

Aanleiding

Er kan een moment zijn dat je vastloopt in je leven. Je komt er in je eentje niet meer uit.  Je bent moe, piekert veel en hebt problemen op je werk en/of privé. We gaan door middel van gesprekken dieper in op de oorzaak van je klachten.

Vaak is het een combinatie van hoogsensitiviteit en stressgerelateerde gebeurtenissen in je leven. Dat kan van alles zijn; een conflict op je werk, relatieproblemen of bijvoorbeeld een groot verlies. Ook kunnen nare ervaringen uit het verleden je nog steeds parten spelen. Door de gesprekken krijg je handvatten, nieuwe inzichten en ondersteuning om hiermee om te gaan. Het resultaat is dat je meer in balans bent en van daaruit de juiste keuzes gaat maken.
De spiraal gaat weer omhoog. Je krijgt weer meer energie, hebt meer zelfvertrouwen en ook weer ruimte voor sociale contacten en hobby’s.

Mijn aanpak is een combinatie van counseling, elementen uit de positieve psychologie, inzichtgevende methodieken en effectieve ontspanningsmethodes/praktische handvatten.

Coaching

Coaching is er primair op gericht om je zelfvertrouwen te vergroten en helpt je om effectiever om te gaan met een voor jou moeilijke situatie. Dit kan een nieuwe werkkring zijn, spreken in het openbaar, moeite met  je grenzen stellen in privé of werk, keuzestress, sociale angst, problemen met collega’s, moeite hebben met de balans tussen privé en werk etc.

Therapie

Therapie is er op gericht om onverwerkte zaken uit het verleden in het licht te zetten, waardoor er een transformatieproces kan plaats vinden.

Overigens is er in praktijk vaak niet zo’n strikte scheiding tussen coaching en therapie. Beide kunnen aan bod komen, maar het vertrekpunt is anders.

Tarieven

Klik hier voor de tarieven.