Ashwagandha helpt bij stress

Ashwagandha helpt bij stress!

ashwaganda helpt bij stress

Ik kreeg deze tip van mijn petekind, die bio-medische wetenschappen studeert aan de Universiteit Utrecht.  Ashwagandha (een kruid uit India) zorgt ervoor dat het cortisolgehalte (stresshormoon) omlaag gaat. Wanneer we ons in een stressvolle situatie bevinden gaat ons lichaam automatisch cortisol aanmaken. Doel is de stresssituatie beter aan te kunnen. Cortisol zorgt o.a. voor een verhoogde hartslag, spierspanning en alertheid. Eigenlijk zorgt cortisol ervoor dat je 120 %  kan functioneren. Vanuit de evolutie gezien een prima systeem. Wanneer je een wild dier tegenkwam zorgde cortisol ervoor  dat je lichaam in staat van paraatheid kwam om te vechten of te vluchten. Als het gevaar geweken was daalde het cortisolgehalte in je bloed weer vanzelf.

Wanneer je echter langdurig onder stress staat, loop je het risico dat je cortisolgehalte structureel te hoog wordt. Mogelijke gevolgen zijn dan: slaapproblemen, een hoge bloeddruk en  concentratieproblemen. En uiteindelijk uitputting, een burn-out of depressie.

Je lichaam is dan volledig uit balans. Het is dus van groot belang om je cortisolgehalte weer omlaag te krijgen. Uit onderzoeken is gebleken dat door Ashwaganda het cortisolgehalte 16% omlaag gaat. Ander manieren om weer in balans te komen zijn: sporten, mediteren, ontspanningsoefeningen en leuke dingen doen. En wellicht het belangrijkste: wat maakt dat je chronische stress ervaart en hoe kan je dit veranderen? Hier help ik je graag bij als je daar zelf niet uit komt.

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *